Любов і шана до українського рідного слова, музики, пісні об’єднала лучан у затишній залі Театру ляльок 11 лютого 2024 року на концерті «Мелодії рідного дому». Інструментальний ансамбль «Імпреза» за участі народного артиста України Василя Чепелюка (тенор), солістки Юлії Єфімчук (сопрано) порадував любителів мистецтва концертною програмою «Мелодії рідного дому».
     Вагоме місце у програмі займали музично-поетичні композиції з музикою Мирослава Скорика «Листок з альбому» та «Україні» Надії Гуменюк, «Мелодією» Бориса Лятошинського та чистою, земною поезією Олександра Богачука «Барви Полісся». Ліричні, чуттєві вірші волинянина Олександра Богачука легко лягали на музику його земляка Петра Свіста у пісні «Дивоцвіт» у проникливому виконанні Василя Чепелюка.
      У концерті прозвучали й весела невигадлива Полька «Розамунда» чеського композитора Яромира Вейводи, і динамічний Галоп «Кимо Каймо» словака Бели Келера, також чуттєве «Паризьке танго» Карла Брюна, і, особливо, драматичні «Легендарні переможці» британця Кріса Томаса. Під чуйним керівництвом Дар'ї Шевчук, диригентська манера якої відрізнялася вольовою цілеспрямованістю та благородним артистизмом, цей твір виявив нові фарби на палітрі оркестру та чудову майстерність солістів. Свіжо й колоритно прозвучали урочистий Полонез та блискуча Коломийка Михайла Вербицького.
      Не менш значне враження залишило і виконання Юлією Єфімчук ліричної мініатюри блискучого мінімаліста Патріка Дойла «Ніколи не забуду» на слова Кеннета Брана. Присвячена мільонам жінок України, котрі чекають з фронту своїх чоловіків, синів і близьких, вона прозвучала з незвичайною чистотою, безпосередністю і чарівністю. Партію фортепіано виконував Сергій Єфіменко.
      У виконанні артистів Василя Чепелюка та Юлії Єфімчук особливо вдало прозвучала пісня Богдана Весоловського «Прийде ще час». А інтерпретацією ліричного шедевру «Серце» цього талановитого українського композитора співачка буквально підкорила слухачів.
      Програма концерту з особливою силою стверджувала високі почуття патріотизму. Заключним акордом концерту стала пісня Івана Карабиця на вірші Вадима Крищенка «Сіяв батько жито» у виконанні дуету Юлії Єфімчук та Василя Чепелюка.
Атмосфера піднесеності, радості, величезний інтерес аудиторії, дух доброзичливості, щира любов до мистецтва – все це було дуже приємно артистам.
Валерія Бійо